Namens alle Thexton Armstrong adviseurs wensen we je een prachtig, succesvol jaar in een zeer goede gezondheid toe!

Gun jezelf en je organisatie deze zeven goede voornemens!

Je hebt de feestdagen achter de rug. Wat voor sommigen een heerlijk feest is met familie en vrienden, is voor anderen een stressvolle periode om zo snel mogelijk door te komen. Je moest jongleren met bezoeken aan ouders en schoonouders, het uitdelen van kerstpakketten aan je medewerkers en verplichte kerstvieringen met de onvermijdelijke afsluitingsborrels.

En dat terwijl de bekende eindejaarsdrukte je van alle kanten aanvloog: denk hierbij aan de zakelijke jaarafsluiting, voorraadtellingen, het op tijd afronden van orders en het bewerkstelligen van een voldoende personeelsbezetting in de vakantie. Best wel een stressvolle periode dus!

Tijd voor jezelf

Het wordt tijd dat je jezelf in deze periode ook een mooi presentje gunt; of de cadeautjes onder de kerstboom nou een succes waren of niet. Met de volgende zeven goede voornemens maak je er een topjaar van voor jezelf en je bedrijf. Je zult deze geschenken alleen wel vooral aan jezelf cadeau moeten doen.

 

Terug naar de basis

Ga terug naar de basis: waarom ben je ooit begonnen met wat je doet?

1. Een vernieuwde passie voor het ondernemerschap.

Aan deze toverdrank kan geen concurrent of ontevreden medewerker afbreuk doen. Hernieuw je energie om vol aan de bak te gaan voor je onderneming. Ga terug naar de basis: waarom ben je ooit begonnen met wat je doet? Wat heeft jou en je bedrijfsvoering eerder tot grote hoogte gebracht? Oftewel: maak ondernemen weer leuk voor jezelf!

2. Een nieuwe dosis onderscheidend vermogen

Creëer iets wat niemand anders in jouw omgeving heeft. Iets waar je concurrenten jaloers naar kijken en waarvan ze nooit helemaal begrijpen hoe jij en jouw team het voor elkaar boksen. Vraag jezelf daarbij af welke ideeën je nog in de wacht hebt staan om je voorsprong uit te bouwen. Zet bovendien in op de kennis van jou en je team, met de overtuiging dat jullie precies weten wat de klanten willen.

3. Formuleer een scherpe strategie waar je jaren mee vooruit kan gaan

Gebruik je strategie als een wegwijzer waar iedereen in jouw organisatie mee uit de voeten kan. Formuleer deze zo kraakhelder, dat het voelt alsof besluiten vanzelf genomen worden. Zorg dat je het zelf daarbij goed weet over te brengen op je team.

4. Een bedrijfscultuur die het gedrag van al jouw medewerkers stuurt

Hoe zou je willen dat jouw team met elkaar en met jullie klanten omgaat? Probeer dat te verwoorden voor jezelf om dit vervolgens over te brengen aan je team. Wanneer je dit voor jezelf onder woorden brengt, dan kun je hier beter draagvlak voor creëren bij je personeel.

5. Wees de werkgever die je zelf zou willen hebben

Wil je een team met gedreven managers en medewerkers, die weten wat de doelen van de organisatie zijn en zelfstandig aan jou vertellen hoe de zaken lopen als er van afgeweken wordt? Zorg dan dat ze altijd op de hoogte zijn van dát wat jij van hen verwacht. Stel jezelf daarbij de vraag: als jij een baas zou hebben hoe zou jij willen dat die zich gedroeg? En: wat kan jij jezelf meegeven om dichter bij dat ideaal te komen?

6. Haal bruikbare inzichten uit je informatiestromen

Maak je informatiestromen inzichtelijk, zodat je te allen tijden de juiste besluiten neemt. Dat betekent dat je zowel commercieel als operationeel kijkt waar winst wordt behaald en waar het weglekt. Zo kun je tijdig bijsturing geven als dat nodig is.

7. Een gezonde balans tussen werk en privé

Misschien klinkt het als een cliché, maar daardoor is de uitspraak niet minder waardevol. Geef jezelf de kans om goed na te denken over wat jijzelf wil in het leven en waar je heen wil in de toekomst. Merk je dat je professionele en privéleven hierbij niet in balans zijn? Geef jezelf dan het doel mee om dit in 2020 wel recht te gaan zetten.

Je hoeft er niet alleen voor te staan

Wat moet je geven aan jouw medewerkers voor het nieuwe jaar? Ten eerste de verantwoordelijkheid en het vertrouwen om doelen naar eigen inzicht te realiseren.

En dat je dat niet alleen hoeft te doen lees je in ons ebook ‘Ondernemer: je hoeft er niet alleen voor te staan

Als persoonlijke bedrijfsadviseurs helpt Thexton Armstrong jou en je team graag om 2020 tot een topjaar te maken.