Het grootste deel van het Nederlandse MKB is een familiebedrijf. Één van de belangrijkste besluiten die in het familiebedrijf op enig moment genomen moet worden is het wel of niet opnemen van een buitenstaander in een leidinggevende rollen. Een besluit wat vaak een grote emotionele lading heeft.

Buitenstaander in het familiebedrijf? Ja of Nee?

Vijf rationele argumenten die pleiten voor het opnemen van een buitenstaander.

  • Een buitenstaander brengt vaak een nieuw perspectief in bij strategische en operationele kwesties, dat de familie nog niet heeft gezien.
  • Hoe goed de familie ook in staat is persoonlijke en zakelijke issues te scheiden, een conflict ligt altijd op de loer. Een buitenstaander kan helpen het conflict te hanteren of te voorkomen.
  • Een buitenstaander is makkelijker vervangbaar dan een familielid op het moment dat de bedrijfsvoering daar aanleiding toe geeft. Dit vergroot de flexibiliteit.
  • Een familielid is niet altijd geschikt voor de rol of heeft weinig ervaring opgedaan buiten het familiebedrijf. Buitenstaanders hebben vaak de juiste combinatie van vaardigheden en ervaring die nodig zijn.
  • Buitenstaanders kunnen vaak objectiever zijn in hun oordeel omdat ze emotioneel minder geïnvesteerd hebben in het bedrijf.

De kracht van familiebedrijven, continuïteit op lange termijn is meestal de belangrijkste doelstelling, kan ook een zwakte worden doordat er te weinig objectieve input van buitenaf komt waardoor andere perspectieven ontstaan.

Ongetwijfeld zijn er nog andere redenen om buitenstaanders op te nemen, laat een reactie achter onder dit bericht met jouw argumenten…

Voor een gesprek over opvolging of het opnemen van buitenstaanders in het familiebedrijf, kijk op onze website voor een ervaren adviseur in jouw regio die een klankbord kan zijn bij deze vraagstukken.