‘Wat is dit jaar toch weer snel gegaan’ hoor je menigeen zo aan het einde van het jaar verzuchten. ‘Het is alweer december en ik moet nog beginnen aan mijn goede voornemens van vorig jaar. Ik kan beter helemaal stoppen met het maken van voornemens. Ik heb er geen tijd voor en ze komen toch nooit uit…’

Het is alweer december en ik moet nog beginnen aan mijn goede voornemens van vorig jaar

Zo gaat het ook vaak met de zakelijke doelen die we ons ieder jaar stellen. We hebben een bepaald beeld van hetgeen we graag willen bereiken en beginnen hier steeds vol energie aan. ‘De markt trekt aan en ga ik mijn doelen echt halen!’ Echter zorgt de ‘waan van de dag’ ervoor dat we vaak na een paar weken al onze tijd weer besteden aan het ‘blussen van brandjes’ en vervallen we in oud gedrag. Daarbij helpt het ook niet als we onze jaarcijfers in het voorjaar, of nog erger in de zomer, pas ontvangen.

Hier een aantal tips die je gaan helpen om volgend jaar wèl je doelen te halen

Om hopeloos van te worden! Toch kun jij zelf daar iets in veranderen. Hier een aantal tips die je gaan helpen om volgend jaar wèl je doelen te halen:

  • Het belangrijkste is dat je bedrijfsdoelen stelt die je zelf ook echt wil halen. En dan bedoelen we ook “echt willen”. Als je er geen energie van krijgt of omdat je het doet omdat het ‘sociaal gewenst’ is kun je er beter niet aan beginnen.
  • Je doelen mogen ambitieus zijn en moeten je zeker uitdagen, maar zorg ervoor dat ze wel haalbaar zijn. Er is niets zo frustrerend als werken aan een doel waarvan je van te voren al weet dat je het nooit gaat halen.
  • Schrijf je doel op. Wat wil je precies realiseren en wat moet je er allemaal voor doen of laten? Beschrijf welke activiteiten je uit moet voeren om je doel te bereiken. Zorg ervoor dat je de voortgang kan meten én daadwerkelijk meet.
  • Bepaal voor jezelf wanneer jouw doel gerealiseerd moet zijn. Als je geen einddatum bepaalt, zal je zien dat je één en ander voor je uit gaat schuiven. Uiteindelijk verlies je het zicht op het  het doel helemaal.
    ‘If you fail to plan, you are planning to fail!’ (Benjamin Franklin)
  • Zoek een aantal mensen – zoals je directe medewerkers, je partner of een adviseur– met wie je jouw doelen deelt en vertel hen bijvoorbeeld elke maand hoe ver je bent met het realiseren ervan. Dit kan je waardevolle feedback opleveren en het belangrijkste is dat het je scherp houdt. Je wil immers niet elke maand weer opnieuw vertellen dat je nog niets bent opschoten…

Mocht je jouw doelen voor volgend jaar nou nog niet bepaald hebben, probeer het dan eens met behulp van bovenstaande tips. En mocht je moeite hebben om deze doelen te bepalen en meer nog, je eraan te houden, maak dan eens een afspraak  met een adviseur van Thexton Armstrong. Zij zijn de stok achter de deur en helpen je bij het opstellen en realiseren van je businessdoelstellingen. Doe dat nu want voor je het weet is het weer december 2016.

Eerste voornemen uitvoeren
Ik maak nu een afspraak

Thexton Armstrong helpt ondernemers onder andere met het helder krijgen van hun plannen en begeleidt hen met het realiseren van hun ambities.
Wil je weten hoe we ook voor jou van toegevoegde waarde kunnen zijn? Neem dan contact op met jouw lokale Thexton Armstrong adviseur. Hij komt graag bij je langs voor een vrijblijvende kennismaking. Kostenloos, maar zeker niet voor niets.

profielfoto

Thexton Armstrong

Robin Middendorp Partner, Delft/Lansingerland/Pijnacker-Nootdorp M: 06 150 33 185 E: robin.middendorp@tamkb.nl Neem contact op