Mooi. Jouw onderneming staat als een huis. De pakweg tien medewerkers leveren uitstekend werk. Cijfers zijn goed, klanten zijn meer dan tevreden. Tijd om uit te bouwen, een volgende stap te maken! Alleen… hoe doe je dat? Wat komt daarbij kijken? Vraagt die volgende stap andere kwaliteiten, een andere rol van je?

De ontwikkeling van een onderneming kent fases. De eerste, de pioniersfase, is er een van starten en opbouwen. Zo ben jij ook begonnen. Je hebt jouw ideeën uitgewerkt, een bedrijfspand gevonden, geïnvesteerd in middelen, medewerkers aangetrokken, mouwen opgestroopt en met hen aan de slag gegaan. Je bent in deze fase in charge, de spin in het web, de man of vrouw om wie de hele onderneming draait. Het is goed gegaan, het gaat goed en het kan, in jouw beleving, eigenlijk alleen maar beter

De volgende fase lonkt

De doorgroei van je onderneming, de acceleratiefase. Schaalvergroting, daar gaat het om. Wat jouw bedrijf voor een aantal klanten betekent, kan het ook voor een veelvoud van hen betekenen!

Met die stap verandert jouw rol als ondernemer. Bepaalde zaken – personeelsbeleid, werkprocessen, relatiebeheer, innovatie, de gehele organisatie – vragen volop aandacht. Je moet prioriteiten stellen, kan niet meer continu met de dagelijkse productie bezig zijn. Je moet taken delegeren aan medewerkers en hen het vertrouwen geven. Dat is even wennen…

Een andere mindset?

Het is maar een van de vele aspecten van die nieuwe fase. Aspecten die van jou een gedragsverandering, een andere mind set vragen. Als bedrijfsadviseur zie ik dat continu gebeuren; elke volgende fase (de acceleratiefase is zeker nog niet de laatste) vraagt een andere rol van de ondernemer, van jou dus.

Hoe nu verder?

Kennis en ervaring
Wij, Thexton Armstrong-adviseurs, ontmoeten en spreken vele ondernemers. Ondernemers die, net als jij, volgende stappen in de ontwikkeling van hun bedrijf meemaken. En die, net als jij, tegen bepaalde zaken aanlopen. ‘Hoe kan ik met een gerust hart delegeren?’ ‘Hoe breng ik mijn ideeën over op m’n medewerkers?’ ‘Waarom lukt het me niet om….’

Je bent niet de eerste, niet de enige en ongetwijfeld niet de laatste die met die vragen rondloopt. Wij delen graag met jou hoe wij met andere ondernemers die vragen hebben opgepakt en er een antwoord op hebben gevonden. Kennis en ervaring waarmee jij volop je voordeel kunt doen. Zodat jij ook jouw bedrijf naar de volgende fase kunt loodsen.

Gestructureerde aanpak
De adviseurs van Thexton Armstrong zijn gespecialiseerd in de begeleiding met het zetten van die volgende stap. Wij zetten onze heldere, gestructureerde programma’s met zeer concrete aanpak in: de Winstlekkage, het BedrijfsVerbeterPlan, het Raad van Advies-programma. Programma’s waarin steeds jouw persoonlijke en zakelijke visie centraal staat: wat wil je bereiken, welke groei wil je realiseren, waar wil je over een paar jaar met je bedrijf, maar ook in je privéleven staan?

We maken je los van de dagelijkse realiteit van de onderneming en kijken met jou naar Het Grote Geheel: ben jij op koers om te bereiken wat je wilt bereiken? Want daar gaat het om: wat wil jij bereiken? Wij helpen je graag om die doelstelling te realiseren!

Wil jij ook de volgende stap met je bedrijf maken?

Lees ook ons ebook ‘Ondernemer, je hoeft er niet alleen voor te staan‘ of neem contact op met een van de Thexton Armstrong adviseurs in jouw regio!