Er is waarschijnlijk geen MKB ondernemer te vinden die geen belang hecht aan innovatie. Stilstand is immers achteruitgang en een nieuw product of dienst levert meestal een hogere marge op.

Het woord innovatie roept vaak associaties op met bedrijven als Google, Apple en Airbnb, bedrijven die door technologische innovatie of een vernieuwend business model een bedrijfstak op de kop hebben gezet. Een groot deel van het MKB bestaat uit bedrijven in traditionele sectoren die wellicht niet direct de ambitie hebben de nieuwe Airbnb binnen hun sector te worden.

Innovatie gaat er niet om de volgende Airbnb te worden

Innoveren om de continuïteit van de onderneming te waarborgen, hoeft niet direct om baanbrekende doorbraken te gaan in je product of dienstverlening zoals bij de genoemde voorbeelden. Vaak zijn relatief kleine aanpassingen in je product of de manier waarop je een dienst levert al voldoende om je klant nog beter van dienst te zijn. Hoe kun je als MKB-er innovatie in je bedrijf stimuleren? En zo het verschil maken met de concurrentie?

De volgende tips helpen je op weg.

Tip 1 - Kijk over de grenzen van je onderneming heen

Natuurlijk praat je als ondernemer voortdurend met je klanten en krijg je feedback over wat goed gaat en beter kan. Ga echter eens een stap verder en maak eens een afspraak met je klant of beter nog, ga eens goed kijken hoe jouw klant je product of dienst precies gebruikt. Vaak krijg je zo waardevolle inzichten die kunnen leiden tot aanpassingen aan jouw product en dienstverlening die het gebruiksgemak voor je klant verhogen, zijn kosten verlagen of op een andere manier waarde toevoegen. Je kunt je klant zo verrassen met iets waar hij zelf nog niet over na heeft gedacht. Uiteraard kun je dit ook doen met je leveranciers.

Tip 2 - Maak jezelf niet tot de bottleneck

Vaak hebben jouw medewerkers goede ideeën over wat anders of beter kan. De gebruikelijke tip is dan ook, betrek ze door naar ze te luisteren. Dat is op zich al een goede, want dat gebeurt veel te weinig en ga ook hier een stap verder. Geef ze vrijheid zelf aanpassingen door te voeren in de werkwijze. Je voorkomt dat jezelf de bottleneck wordt doordat ze voorstellen bij jou neerleggen en die om wat voor reden dan ook blijven liggen. Hier is een dosis lef voor nodig en wellicht duidelijke kaders en dat stimuleert in de praktijk de betrokkenheid enorm.

Tip 3 - Doe het niet alleen

Ondernemer zijn is soms eenzaam. Je hebt het al druk genoeg met je eigen bedrijf en er is weinig tijd eens met anderen te sparren. Nodig eens andere ondernemers uit in jouw bedrijf of ga zelf eens bij andere ondernemers kijken. Hoe pakken zij dingen aan? Welke vragen stellen ze over jouw product of dienst en wat kun je daarvan leren? Ook dit levert verrassende inzichten op die je kunt gebruiken om te innoveren.

Deze, op het eerste oog kleine inzichten over je eigen product, business model of dienstverlening helpen je winst niet langer onnodig te laten liggen. Dit ongemerkt wegsijpelen van mogelijke inkomsten noemen we bij Thexton Armstrong winstlekkage®. Met de jarenlange expertise van onze adviseurs zetten we alles op alles om winstlekkage te minimaliseren en zo innoveren in een hogere versnelling te krijgen. Waarom? Omdat wij vinden dat MKB bedrijven de motor van de Nederlandse economie vormen.

Wil je meer weten over hoe je bedrijf kan innoveren door winstlekkage te minimaliseren? Download dan het winstlekkage rapport en ontdek waar in jouw organisatie ruimte is voor verbetering en groei. Zo gaat de onderneming weer voor je werken. En niet andersom!