Gert heeft zijn jarenlange ervaring opgedaan bij verschillende familiebedrijven en coöperaties. Zelf groeide hij op binnen het familiebedrijf; de ondernemerszin heeft zijn loopbaan bepaald. Gert heeft zelf een fabriek ontwikkeld en gebouwd, heeft de turnaround van een retailwinkel en productie-unit gerealiseerd, is twaalf jaar eindverantwoordelijke geweest van een coöperatie en heeft vele verschillende veranderprocessen geleid. Zijn internationale ervaring en kennis van governance neemt hij mee in zijn bedrijfsadviezen.

Zeggen wat je doet, doen wat je zegt. Dat toont zijn no nonsens aanpak en nuchtere insteek. 

Zet je zijn ervaringen op een rij, dan kom je tot een indrukwekkende lijst: productontwikkeling, marketing, sales, financiële administratie, verslaglegging, kwaliteit, HRM, investeringen, pricing en planning. Hij is ervan overtuigd dat in veel organisaties processen beter en efficiënter kunnen worden ingericht, waardoor resultaten verbeteren en het plezier in het werk toeneemt. Dat ondersteunt hij met processen op orde brengen, denken in oplossingen en duidelijke taal spreken. Dat doet hij gemotiveerd, enthousiast, doorzettend, initiatiefrijk, loyaal en professioneel, waarbij de bedrijfscultuur het belangrijkste uitgangspunt is. Zijn motto: zeggen wat je doet, doen wat je zegt. Dit toont zijn no nonsens aanpak en nuchtere insteek.

Gert heeft voor Thexton Armstrong gekozen om de professionaliteit van de organisatie en de bewezen kracht van de methodiek: daarmee kan hij zijn werk als adviseur goed doen. Werk, dat gekenmerkt wordt door waardevol advies gebaseerd op kennis en ervaring en een persoonlijke, gestructureerde en pragmatische benadering. Bij Thexton Armstrong vindt hij de combinatie van zelfstandig ondernemerschap, samenwerken en oplossingsgericht bijdragen.
Zijn expertise is gestoeld op een gedegen opleiding in procesmanagement, bedrijfseconomie en bedrijfskunde. Door zijn werk op alle niveaus van de onderneming weet Gert wat de kansen én bedreigingen zijn waarmee een ondernemer te maken heeft.

Gert en zijn vrouw Karin hebben vijf kinderen. In zijn vrije tijd is hij te vinden in de tuin en in het weiland met schapen, kippen en pony’s. ’s Winters geeft hij catechisatie aan kinderen van 12 tot 20 jaar. Gert was voorzitter van het jeugdbestuur van de plaatselijke voetbalclub en maakte deel uit van de kerkvoogdij van de kerk.

Skiën is een van de favoriete hobby’s.