Ondernemerschap is de rode draad in de carrière van Jacques. Natuurlijk bij zijn eigen bedrijven, maar zeker ook bij de ondernemingen waar hij in dienst is geweest.

Door het vakgebied reclame en marketing, waar hij primair in gewerkt heeft, is er altijd een haast natuurlijke motivatie om vanuit de klant te kijken en dat perspectief centraal te stellen in de organisatie. Deze focus heeft hem geholpen om diverse (eigen) bedrijven te mogen (her)structureren en klaar te maken voor de (steeds) vernieuwende marktcondities. Daarnaast is het inhoudelijk adviseren van de eigen klanten altijd een belangrijk onderdeel geweest van zijn functioneren. Hierdoor heeft Jacques bij heel veel bedrijven in de keuken mogen kijken.

Als ondernemer zelf ervaren hoe het voelt om succes te hebben.

Als ondernemer heeft hij zelf ervaren hoe het voelt om succes te hebben, maar ook te voelen wat de keerzijde van dat succes kan zijn. Al was het alleen maar de overtuiging dat niemand alleen succes heeft. Problemen en uitdagingen zijn onlosmakelijk verbonden met succes. Dat kan je alleen maar ervaren, dat haal je niet uit boekjes. “De aanpak en structuur van de Thexton Armstrong-methode is een geweldige koppeling van kennis en ervaring waardoor we MKB’ers echt kunnen helpen”, geeft Jacques als voornaamste reden waarom hij voor Thexton Armstrong heeft gekozen.

De volgende uitspraken typeren Jacques: “zeggen waar het op staat”, “doen wat je zegt”, “onderkennen van het onderbuikgevoel”, “plezier in wat je doet”, “kansen zien en deze grijpen”, “samen kan je meer dan alleen” en last but not least: “als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.” Pragmatisch en planmatig werken met een gezonde dosis humor staan aan de wieg van succes.

Als business mentor bij de stichting Jong Ondernemen helpt Jacques studenten om hun student company op te zetten en uit te voeren. Op deze manier ervaren deze jonge mensen hoe het is om ondernemer te zijn. Daarnaast is hij extern deskundige bij de afstudeerassessments van studenten van Fontys Hogescholen in Eindhoven.

Jacques is geboren en getogen in Utrecht, maar woont nu al meer dan 30 jaar met veel plezier in het zuiden van het land. Hij is getrouwd met Carolien en is vader van twee kinderen. Spinnen en (race)fietsen zorgen voor een gezond tegenwicht voor het bourgondische karakter van Jacques.