Adviseren, helpen, begeleiden, coachen. Veranderingen daadwerkelijk laten gebeuren. Daar is waar Jan energie van krijgt. Ooit begonnen als autoschadecorrespondent bij een verzekeraar. Daarna de overstap gemaakt naar het bankwezen. Als adviseur van de zakelijke klanten heeft hij daar eind jaren negentig kennisgemaakt met het bedrijfsleven. Ogen en oren open. Luisteren en leren. De kansen, de bedreigingen, de diversiteit van klanten en het samen naar oplossingen zoeken maakten deze tijd voor hem zeer waardevol.

In 1999 maakte hij de overstap naar een trainings- en adviesbureau. Waarom? Omdat hij daar nog dichter bij de ondernemer en zijn mensen kon komen. Wat zijn de drijfveren van die ondernemer? Hoe ziet hij zijn toekomst? Maar ook, waar loopt hij in vast? Wat maakt dat hij of zij doelen niet optimaal bereikt? Hoe krijgt hij zijn personeel mee? Noem maar op.

Jan geniet van het maken van haalbare doelen. Wie, wat, waar, wanneer, hoe? Samen ambities in beeld krijgen en bereiken. Eerlijk en oprecht. Niet zomaar met je klant mee praten. Nee, hem uitdagen, prikkelen, beter maken. Niet alleen de onderneming, maar zeker ook de ondernemer zelf en zijn personeel.

Door zich aan te sluiten bij Thexton Armstrong kan Jan zijn kennis en ervaring koppelen aan de ijzersterke  methodiek van een professionele organisatie.

Jan is trots op zijn dochter en zijn zoon. Hij is als bestuurder actief binnen het amateurvoetbal en al vanaf 1985 hulpsinterklaas.