Jobien is een gedreven en ervaren bedrijfsadviseur, die sinds 2000 bijna dagelijks met ondernemers spreekt en vooral mee aan het werk gaat.

Ze is nieuwsgierig naar mens en bedrijf, met als doel snappen hoe het nu werkt en vooral gemotiveerd om te kijken hoe het (nog) beter kan.Een andere drijfveer is ‘zelluf doen’. Dat waren haar eerste woorden. Zelluf doen betekende voor haar: zelf beslissen hoe ze iets aanpakt, ontdekken hoe het beter kan. Dit resulteerde in een eigen bedrijf waarin ondernemers de tools en vaardigheden krijgen om hun eigen bedrijf weer zelf succesvol te leiden.

Ik ben gewoon erg nieuwsgierig

“Ik ben gewoon erg nieuwsgierig en combineer dat met bedrijfskundige kennis en mijn analytisch vermogen. Dat leidt tot plannen die ook uitvoerbaar zijn. “ Als ondernemer heeft ze van alles meegemaakt – overnames, uitkopen, rechtszaken, personeel aannemen en ontslaan, leiding geven, acquisitie doen, administratie stroomlijnen. Ze kent aan den lijve de uitdagingen, het gedoe en de vrijheid van het ondernemen. Deze ervaringen en haar adviesvaardigheden koppelt ze aan de aanpak en methodieken van Thexton Armstrong. Met natuurlijk als doel om MKB ondernemers via een beproefde methode (nog) beter te laten draaien.

Zullen we ook even gewoon aan de slag?

“Mooi al dat gepraat, maar zullen we ook even gewoon aan de slag?!” Na een aantal jaar als wetenschapper, heeft ze bedrijfskunde gestudeerd. Al snel stond ze met de voeten in de klei en ging ze organiseren, ondernemen en handelen. Vervolgens heeft ze jarenlang starters en ondernemers begeleid.

Samen met de ondernemer kijkt ze naar waar hij wakker van ligt en waar hij van droomt. Of natuurlijk waar zij van wakker ligt en droomt. Vrouwen ondernemen anders, en kunnen het ook.

De nachtmerrie en de droom als startpunt voor herstel, verbetering of groei van jouw bedrijf. Haar rol is kritisch bevragen, scherpe analyses maken en met humor en mededogen samen een uitvoerbaar plan neerzetten. Vervolgens structureren en zorgen dat het plan met iedereen in het bedrijf ook echt wordt gerealiseerd.

Jobien Wind is naast adviseur-ondernemer ook moeder van 3 volwassen kinderen. Ze zeilt graag en zet haar schip ook in voor teambuilding, praktisch leiderschap en communicatievragen.

Bezoek ook de website van team Arnhem-Tiel