Met 12 jaar ervaring als accountant bij diverse regionale accountantskantoren, kent Joris de mkb-wereld van binnen en buiten. Hij heeft diverse bedrijven bijgestaan in onder meer overname- en fusietrajecten. Zijn motto: geen pleisters plakken, maar de wortels van een probleem aanpakken. Bij het uitvoeren van due diligence-onderzoeken is hij in staat gebleken om in een korte tijd de pijnpunten van een organisatie bloot te leggen.

Joris is opgegroeid in een ondernemersfamilie. Na zijn carrière in de accountancy is hij zijn hart achterna gegaan en als ondernemer gestart. In deze periode heeft hij zich vooral toegelegd op interim-managementfuncties bij organisaties in verandering. Deze verandering omvatte met name de reorganisatie, verbetering, groei en het verkoopproces van een onderneming.

Samen voor elkaar krijgen om verbetering teweeg te brengen

De organisatie induiken om complexe materie beheersbaar te maken, dat is Joris’ kracht. Hij komt in zijn verbetertrajecten soms bij afdelingen uit die niets met finance te maken hebben. Maar juist dat vindt hij de uitdaging: dat je het toch samen voor elkaar krijgt om verbetering teweeg te brengen. Zijn besluit om zich aan te sluiten bij Thexton Armstrong komt voort uit zijn passie voor MKB-bedrijven en zijn overtuiging dat samen het verschil gemaakt kan worden.

Zowel in loondienst als in zijn ondernemerschap heeft Joris een grote bijdrage mogen leveren aan de groei van bedrijven. Een mooi voorbeeld is een tandartsketen die hij een paar jaar heeft mogen begeleiden tijdens de groei van 7 naar 50 vestigingen als gevolg van overnames. Inmiddels is de keten de grootste van Nederland en heeft het vestigingen tot buiten de landsgrenzen.

Vanaf januari 2019 ligt zijn focus op het structureren van de financiële processen bij verandertrajecten als groei, overnames en reorganisaties. Daarbij fungeert hij als sparringpartner voor directie en aandeelhouders bij strategische vraagstukken binnen de organisatie.

Joris is geboren en getogen in Breda en mist geen enkele thuiswedstrijd van de plaatselijke profclub NAC. Zelf mag hij graag hardlopen en wielrennen. Joris is getrouwd met Sandra, met wie hij twee kinderen heeft.