Koen heeft zijn sporen in het bedrijfsleven verdiend waarin hij vanuit leidinggevende posities meerdere veranderingstrajecten succesvol heeft doorgevoerd.

Zijn passie voor het verbeteren van bedrijfsprocessen in combinatie met zijn brede ervaring stelt hem als geen ander in staat ondernemingen actief te ondersteunen bij het doorvoeren van verbeteringstrajecten.

Koen heeft zelf ‘met beide voeten in de klei gestaan’ en kan door zijn enthousiasme, doelgerichtheid en praktische vaardigheden benodigde verbeteringen initiëren en implementeren om samen met de ondernemer gestelde doelstellingen te realiseren.

In 2011 nam Koen de beslissing voor het ondernemerschap te kiezen. Aanvankelijk met het idee om een MKB bedrijf over te nemen, maar kwam bij deze zoektocht tot de conclusie dat hij zijn kennis en ervaring beter kan inzetten om bedrijven in het Midden- en Kleinbedrijf als partner te ondersteunen.

“Met mijn expertise kan ik een bedrijf goed helpen en mijn ervaring heeft mij een goed inzicht gegeven in wat wel & niet werkt binnen het MKB. Met dit inzicht kan ik ondernemers op een professionele en pragmatische manier ondersteunen”.

Om als adviseur goed je werk te kunnen (blijven) doen is Koen van mening dat je naast een goede brok ervaring vooral moet beschikken over een goede methodiek en een professionele organisatie. In Thexton Armstrong vond hij de organisatie die met een beproefde methodiek perfect aansloot op zijn behoefte. “De aanpak geeft de ondernemer in korte tijd inzicht op welk gebied geld verloren gaat; elk onderdeel komt daarbij aan de beurt. Vervolgens wordt samen met de ondernemer een praktisch verbeterplan opgesteld”.

 

Waarom zelf het wiel uitvinden als de expertise beschikbaar is?

Hierdoor heeft Koen samengewerkt met alle lagen binnen een onderneming en zo inzicht gekregen in hoe mensen kunnen worden overtuigd en gestimuleerd om het maximale te bereiken. “Door goed te luisteren wat mensen beweegt, kan veel worden bereikt. Voor mij is dit een vaardigheid die me in loop der jaren steeds beter afgaat, maar ook bescheiden maakt.”

Koen heeft opleidingen gevolgd in Chemische Technologie, Operational Excellence en Marketing en Logistiek.

Koen is getrouwd en heeft twee dochters. Koen is een fanatiek schaatser en is bestuurlijk actief in de schaatswereld.

> recente artikelen van Koen