Michiel begon zijn carrière in de financiële dienstverlening en werkte zowel voor de particuliere als de zakelijke markt. Na een aantal jaren maakte hij de overstap naar de marketing consultancy.

Sinds 2004 is Michiel zelfstandig ondernemer en adviseert hij bedrijven bij strategie-ontwikkeling en het resultaat gericht organiseren van marketing-activiteiten. Zo heeft hij menig management team met succes bijgestaan in het vaststellen en realiseren van strategie- en marketing-optimalisaties. Daarbij voelde Michiel zich thuis in zowel de corporate omgeving, non-profit als MKB organisaties.

In 2012 schreef hij zijn eerste boek: ‘Marketing Kassa, accountability voor de resultaat gedreven marketing organisatie’, dat door Noordhoff uitgegeven wordt. Vanuit zijn rol om een nieuwe bedrijfsstrategie te ontwikkelen en te realiseren zet hij zijn ervaring en visie in om steeds weer aan te tonen wat de resultaten kunnen zijn.

Michiel is een ervaren consultant met een achtergrond in marketing en strategie. Hij heeft een succesvolle carrière in het activeren van onbenut potentieel in bedrijven. De meeste ervaring heeft hij opgedaan bij dienstverlenende organisaties, maar deinst door zijn Horeca achtergrond niet terug om door te pakken in productie omgevingen.

floated image

Doordat zijn werkzaamheden altijd alle niveaus van de organisatie raakten, is hij flexibel en heeft hij zicht op de motivatie van medewerkers in de verschillende lagen van de organisatie. In zijn aanpak is hij scherp op de inhoud en houdt oog voor individuele mogelijkheden.

Foto: Michiel van de Watering (r) samen met zijn klant Kees Wolswinkel

Naast zijn werk als consultant is Michiel parttime docent aan Hogeschool Windesheim en zet hij zijn kennis en ervaring in voor goede doelen (o.a. Stichting De Drevon en Stichting Sumbing Bibir).

Sinds 2008 is hij met zijn gezin teruggekeerd naar de roots van zijn ouders in het Vallei en Rijn gebied. Vanuit hun huis in Bennekom geniet hij met zijn gezin van hun gezamenlijke paardenhobby. Op de squashbaan gaat Michiel graag geregeld helemaal los om alles te geven en voldaan de baan te verlaten.

Bezoek ook de website van team Utrechtse Heuvelrug / Vallei & Rijn

> recente artikelen van Michiel