In zijn bijna tien jaar durende militaire carrière groeide Pim van soldaat door naar officier. Dit vormde hem tot een opgeleide leidinggevende, waarbij leren leiding geven, maar ook managen in vredestijd één van de aspecten was.

Toch vond Pim dat er iets ontbrak.

Een studie HRM en een interne opleiding tot Collega Coach bleek de juiste richting. Leidinggevenden hun ogen openen, confronteren en uit hun comfortzone halen zodat ze konden groeien, daar lag zijn passie.

Tot de mogelijkheid voorbijkwam om dit te combineren met het begeleiden van een grote reorganisatie als transitiemanager. Helaas kwam het juiste mandaat er niet, maar ondertussen werd wel een lang gekoesterde droom werkelijkheid.

Een hobby die is uitgegroeid tot een bedrijf.

Pim zocht altijd al naar de mogelijkheid om te gaan ondernemen en die kwam er in de vorm van het wassen van paardendekens. Een ‘hobby’ die zijn schoonvader had om de boodschappen te betalen, maar Pim zag hierin kansen.

Pim is alle mogelijke uitdagingen van een start-up tegengekomen en heeft deze ook overwonnen. Toch bleef het kriebelen en zocht Pim door naar een volgende uitdaging.

Ondernemers helpen glazen plafonds te doorbreken, daar doe ik het voor!

Die heeft hij nu gevonden in het verder helpen van MKB-ondernemers als adviseur bij Thexton Armstrong. “Ondernemers helpen glazen plafonds te doorbreken, of ervoor te zorgen dat een ondernemer weer tijd overhoudt om te genieten van het leven en zijn of haar gezin, daar doe ik het voor!” Hoe Pim dat doet? Door scherp, open, eerlijk en soms ook onconventioneel te zijn.

Het was de complete aanpak die Thexton Armstrong biedt, die hem ertoe deed beslissen om als adviseur te beginnen. “Meten is weten, en dat is precies wat de Thexton Armstrong-aanpak biedt. Om bedrijven goed door te kunnen lichten, zijn alle aspecten van de bedrijfsvoering in de aanpak gedekt.” Ook de persoonlijke aanpak sprak hem aan: “Je bent bij Thexton Armstrong een adviseur, maar vooral ook een vertrouwenspartner.”

Woorden die goed bij Pim passen zijn ‘logistiek’, ‘small-business’, ‘efficiency’, ‘handen-uit-de-mouwen’, ‘meten is weten’, ‘doorzetter’ en ‘plannen en organiseren’.

Bezoek ook de website van team Flevoland, Gooi & Eemland

Pim is getrouwd met Ilse en samen hebben zij twee zoons. Waar hij vroeger fanatiek aan rugby deed, vindt hij tegenwoordig training geven aan de jongste pupillen bij de rugbyvereniging van zijn zoons het mooiste dat er is.