Richard Lock heeft ruime ervaring op het gebied van sales, verandermanagement en business development in binnen- en buitenland.

Na zijn studie bouwkunde is hij zijn carrière gestart in de ICT-branche waarna hij zichzelf tal van bedrijfsprocessen eigen heeft gemaakt, de nodige sales-ervaring heeft opgedaan en leiding gaf aan grote internationale verandertrajecten.

Ik zie MKB-bedrijven vaak worstelen om met schaarse middelen doelstellingen te verwezenlijken en toegang te krijgen tot de faciliteiten die voor het grootbedrijf heel normaal zijn. Onze pragmatische en efficiënte aanpak biedt daarvoor uitkomst!

Met het oprichten en uitbouwen van het Europese hoofdkantoor van een Amerikaanse start-up heeft Richard de wereld van het pionieren en ondernemen ontdekt. Hier heeft hij geleerd hoe je met schaarse middelen een onderneming kan laten groeien en hoe je als kleinbedrijf een innovatief product succesvol positioneert bij het grootbedrijf. De afgelopen tien jaar heeft Richard zich volledig toegespitst op het ontwikkelen van nieuwe markten en afzetkanalen voor innovatieve automatiseringsoplossingen.

Zijn opgedane kennis en ervaring met verandertrajecten en uiteenlopende bedrijfsprocessen deelt Richard nu met ondernemers in het MKB, zodat zij beter gewapend zijn in een snel veranderende zakelijke wereld. Zo zijn zij beter in staat hun onderneming (weer) te laten groeien en winst te realiseren.

In zijn vrije tijd is Richard een gedreven hobbykok en muziekliefhebber. Daarnaast pakt hij in het weekend graag de mountainbike om in de bossen rondom Apeldoorn te crossen.

> recente artikelen van Richard