LAAT DE ONDERNEMING VOOR JE WERKEN

menu
1

Bedrijfsverbetering

Je wilt je bedrijf optimaliseren. De liquiditeit en/of het rendement staan bijvoorbeeld onder druk.

meer over prioriteit 1

Behaal jij de doelen die je hebt gesteld toen je begon met ondernemen?

KENNISMAKING & ORIËNTATIE

Ben jij ooit gestart vanuit de overtuiging dat het beter kan? Meer vrijheid, simpelweg beter verdienen of een nieuw product of dienst in de markt zetten. Hoe denk je hier tegenwoordig over? Kan het nog steeds beter of zijn al jouw doelen al behaald?

Deze vragen staan centraal in ons kennismakingsgesprek. Omdat je spreekt met ervaren adviseurs, krijg je snel een beeld van de mogelijke obstakels die het pad naar jouw persoonlijke en zakelijke doelstellingen belemmeren. Het is een vrijblijvend gesprek en het enige wat we van je vragen, is je aandacht.

Tijdens de sessie kijken we of er een klik is, wat de mogelijkheden zijn en of er sprake is van winstlekkage in jouw bedrijf. De inzichten uit het gesprek kunnen we direct toepassen in de volgende, verdiepende fase: een kosteloze bedrijfsanalyse in de vorm van een winstlekkagesessie.

WINSTLEKKAGESESSIE
Op welke plekken lekt er ongemerkt winst weg uit jouw bedrijf?

Uit onderzoek blijkt dat bij negen van de tien mkb-ondernemingen ongemerkt winst wegvloeit. Gemiddeld bedraagt de winstlekkage 8% van de omzet. Met de winstlekkagemethodiek, die onze experts zelf hebben ontwikkeld, ontdekken we samen of dit bij jouw organisatie ook het geval is.

Oorzaak en gevolg
De winstlekkagesessie geeft inzicht in ‘oorzaak en gevolg’: je ziet waar verschil is ontstaan tussen persoonlijke startmotieven, zakelijke doelstellingen en resultaten. Door ons benchmarkmodel te gebruiken, laten we winstlekkagestrategieën zien die in vergelijkbare situaties hebben gewerkt.

We geloven in investeren in elkaar, dus is deze sessie geheel kosteloos. Kosteloos is iets anders dan waardeloos. Daarom bieden we dit niet aan iedere ondernemer aan. In onze kennismaking hebben we namelijk al kunnen vaststellen of het zinvol is. Ben jij benieuwd of er ongemerkt ook geld uit jouw onderneming wegvloeit? Het antwoord kost je slechts twee uur van je tijd.

EVALUATIE & VOORSTEL
Handen uit de mouwen: aan de slag

Pas wanneer we een helder beeld van jouw situatie hebben en er wederzijds vertrouwen is, gaan we verder. Je ontvangt een helder voorstel van ons, waarin we de samenwerking hebben vormgegeven.

Als de liquiditeit en winstverbetering jouw hoogste prioriteiten zijn, starten we ons Bedrijfsverbeteringsplan tegelijk met het verhelpen van de winstlekkage. Op deze manier ervaar je zo snel mogelijk een rendement van onze samenwerking en krijg je lucht in je liquiditeit.

In ons Bedrijfsverbeteringsplan adresseren we stapsgewijs jouw prioriteiten. Wij richten ons hierbij op het overdragen van onze kennis en ervaring, zodat jij en jouw team steeds zelfstandiger de verbeterstappen kunnen zetten.

2

Raad van Advies

Je hebt het fundament van je onderneming op orde, maar je hebt wel de behoefte aan een gesprekspartner. Iemand die helpt met het aansturen van je team.

meer over prioriteit 2

Wat zou je anders doen als je eerlijk tegen jezelf bent?

KENNISMAKING & ORIËNTATIE

Je hebt als ondernemer al een duidelijke visie ontwikkeld waar je over drie jaar wilt staan en je hebt een plan uitgewerkt om daar te komen. Je hebt al een aantal belangrijke stappen gezet, maar de behoefte aan een ervaren sparringpartner blijft. Onze Raad van Advies voorziet in deze behoefte, zodat we samen de realisatie van het plan waarborgen.

Onafhankelijke sparringpartner
Waarom een bedrijfsadviseur jouw organisatie kan helpen
Als ondernemer voel je je wellicht vaker eenzaam dan gewenst. Een onafhankelijke sparringpartner kan vaak net dat ene duwtje geven dat je nodig hebt. Hij kan de spiegel zijn die de inzichten teruggeeft, die je onbewust zelf al had.

Werk je al samen met een persoonlijk bedrijfsadviseur van Thexton Armstong, dan hebben wij samen het Bedrijfsverbeteringsplan inmiddels doorlopen en werkt jouw team zelfstandig aan doorlopende verbeteringen. Je wilt de verbetering en onze samenwerking borgen in de logische vervolgstap van onze samenwerking; de Raad van Advies van Thexton Armstrong.

OVERZICHT RAAD VAN ADVIES-TRAJECT
In deze sessie laten wij zien hoe onze Raad van Advies werkt en hoe deze binnen jouw organisatie past. We hebben hier meerdere opties voor.

VOORSTEL
Wanneer we een helder beeld van jouw situatie hebben en er wederzijds vertrouwen is, gaan we verder. Je ontvangt van ons een helder voorstel, waarin we de samenwerking vormgeven. Jij bepaalt de regelmaat van de overlegsessies en de mate van betrokkenheid van de Raad van Advies.

Gemiddeld loopt Winstlekkage op tot een bedrag van gemiddeld 10% van de omzet. Met behulp van de door ons ontwikkelde Winstlekkage-benchmark kan de adviseur snel en effectief in kaart brengen waar dit binnen de onderneming speelt.

De winstlekkage-sessie geeft inzicht in ‘oorzaak en gevolg’ zodat de ondernemer kan zien waar discrepantie is ontstaan tussen persoonlijke startmotieven en zakelijke doelstellingen. Doordat we gebruik kunnen maken van ons winstlekkage-benchmarkmodel, wat gebaseerd is op meer dan 130 MKB-bedrijven, kunnen we de ondernemer laten zien welke winstlekkage-strategieën we in vergelijkbare situatie hebben toegepast, wat het heeft opgeleverd en – niet onbelangrijk – wat het de ondernemer aan winstlekkage kan opleveren, want we koppelen het ook aan zijn cijfers. Zo concreet maken we het, en toch is ook deze sessie kosteloos.

3

Bedrijfsoverdracht

Je denkt aan verkoop of overdracht, maar vraagt je af of jouw bedrijf daar wel klaar voor is. Nog belangrijker: ben jij er zelf
wel klaar voor?

meer over prioriteit 3

Overweeg je de verkoop of overdracht van jouw onderneming?

KENNISMAKING & ORIËNTATIE

Door met een ervaren adviseur te sparren, die niet direct belang heeft bij het ‘direct’ verkopen van jouw onderneming, krijg je een helder en objectief beeld van een mogelijke verkoop. Zo weet je zeker of dit de juiste stap voor je is.

OVERZICHT BEDRIJFSOVERDRACHTTRAJECT
Heb jij een goed beeld bij overdracht van je bedrijf?

Jouw bedrijf overdragen of verkopen is één van de belangrijkste gebeurtenissen in je ondernemersbestaan. Voor je dit doet, is het belangrijk om jezelf af te vragen waarom, hoe snel, aan wie en voor welke prijs je jouw bedrijf wilt verkopen.

In deze sessie laten wij je zien hoe we ons bedrijfsoverdrachttraject inrichten. Jouw prioriteiten hierin staan voorop. Heb je weinig tijd, dan kunnen wij snel schakelen.

VOORSTEL

Wanneer we samen een duidelijk beeld van jouw situatie hebben en er een klik is, gaan we verder. Je ontvangt een helder voorstel van ons, waarin we de samenwerking vormgeven. We hebben onze aanpak opgesplitst in twee separate trajecten, waardoor het overzichtelijker is.

In fase 1 brengen we jouw startpositie en motivaties in kaart. Na afloop van fase 1 ontvang je van ons een voorstel voor fase 2. In deze vervolgfase gaan we aan de slag om de waarde van jouw onderneming te verhogen en de kans op een succesvolle overdracht substantieel te verbeteren.

naar boven