LAAT DE ONDERNEMING VOOR JE WERKEN

menu
Gert Bosch, A.V.C. De Eendracht U.A. Rouveen Rouveen

Had ik dit als directeur niet zelf moeten kunnen? Waarom kan hij dit wel en hebben we dit niet zelf in huis?’, vroeg ik me weleens hardop af.

Het is mei 2018 als ik met inga op het aanbod van Thexton Armstrong om een winstlekkagesessie te doen. Eerlijk gezegd had – en heb – ik niet het gevoel dat we niet goed bezig zijn, maar een ander mee laten kijken kan nooit kwaad. Wellicht zijn er verbeterpunten aan te wijzen.

Uit de winstlekkagesessie blijkt al vrij snel dat we links en rechts toch wat geld laten liggen. Michiel Smudde leidt het proces en neemt ons mee in diverse besprekingen. We komen tot een visie, waaruit een strategie wordt ontwikkeld. Via verschillende modellen en tools weet hij bij de verschillende mensen binnen ons bedrijf de juiste snaar te raken en het nut van de verbetering duidelijk te maken.

Michiel zet mensen aan het denken en hij zet mensen aan het werk. Treedt niet op de voorgrond, maar is beslist aanwezig. Door zijn rustige gedrag en zelfverzekerde houding weet hij mensen te motiveren. Hij laat voortdurend de kansen zien en legt continu de nadruk op helpen.

Hij steekt inmiddels veel tijd in De Eendracht om de diverse metingen goed vast te leggen, zodat analyses kunnen worden gemaakt. Hij refereert menigmaal aan verschillende bedrijven, zonder namen te noemen. We zijn nu 5 maanden bezig en de eerste resultaten zijn zichtbaar. Ook binnen de organisatie gaat het besef leven dat er lucht zit in de productie en het proces. Alleen al door dit besef, gaan we efficiënter werken.

‘Had ik dit als directeur niet zelf moeten kunnen? Waarom kan hij dit wel en hebben we dit niet zelf in huis?’, vroeg ik me weleens hardop af. Dit had ik inderdaad zelf gekund. De skills en motivatie hebben we in huis. De nut en noodzaak waren in januari 2018 echter niet aanwezig.

Door de confrontatie met de winstlekkages zijn ogen geopend. Door de pragmatische aanpak, duidelijke structuur, heldere modellen, motiverende mentaliteit en frisse helicopterview, zijn we in staat gebleken zaken heel snel op te pakken.

Hoelang we gebruik gaan maken van de diensten van Michiel? Als het plan staat en de uitvoering loopt, dan zal de frequentie van de contacten dalen. Maar zolang de implementatie niet is afgerond, zullen we veelvuldig contact hebben. Met succes kan ik u vertellen!

Waarvoor dank,

Gert Bosch

1868
x
naar boven